De Kaaskapel

Op het moment telt de vereniging 20  spelende leden, waarvan een kwart onder de 60 jaar zijn. Natuurlijk willen wij dat er leden bij komen en vooral mensen die de muziek een warm hart toe dragen. Onder begeleiding van Hans Zirschky hopen we op een toekomst met nieuwe muzikanten.


Dirigent

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is foto-hans1.jpg

Hans Zirschky,  Amsterdam 30 oktober 1947, is opgegroeid met muziek.  Vader speelde viool en fluit, twee tantes speelden piano op professioneel niveau. Op jonge leeftijd (6 jaar oud) leerde hij op het kerkkoor al van blad zingen. Bij de latere studie op trompet, bariton, trombone en bas, kon solfège daardoor worden overgeslagen en was er meer aandacht voor harmonie- en compositieleer. De opleiding tot (assistent) dirigent werd gevolgd op de MPA, thans Conservatorium Alkmaar.

Het lesgeven aan en leiden van orkesten ontwikkelde zich mee met het niveau van de verschillende opleidingen. Van lesgeven aan medeleden van de lokale drumband, via de transitie van een aantal verenigingen tot  drumfanfare, dirigeren van een jeugdorkest van een harmonie tot orkestleider bij een bigband.

Vandaag de dag is Hans als dirigent verbonden aan drie orkesten – waarvoor hij ook arrangementen schrijft  – en bij enkele andere orkesten als back-up en invaldirigent.  Als uitvoerend muzikant speelt Hans in een bigband en wordt hij regelmatig gevraagd voor invalwerk bij andere orkesten.

De Kaaskapel Edam is voor Hans geen onbekende; in het begin van de jaren ’80 heeft hij hierin zelf met veel plezier trombone gespeeld.  


Muzikanten gezocht

Zin in een hobby waar muziek in zit? De Kaaskapel Edam is altijd op zoek naar versterking. Kom eens vrijblijvend kijken en luisteren op de vrijdagavond tijdens de repetitie van 19.30 tot 21.30 of tijdens een optreden! Interesse? Bel Tine Vink 06 13973965 op werkdagen na 19.00 of Petra de Jong 06 30756609 op werktijden na 19.00.