De Kaaskapel

Op het moment telt de vereniging 20  spelende leden, waarvan een kwart onder de 60 jaar zijn. Natuurlijk willen wij dat er leden bij komen en vooral mensen die de muziek een warm hart toe dragen. Onder begeleiding van Henk Dijkstra hopen we op een toekomst met nieuwe muzikanten.


Dirigent

Henk Dijkstra heeft zijn muzikale ontwikkeling vooral meegekregen in de brassband wereld. Op jonge leeftijd ging hij naar het toenmalige Amsterdams muzieklyceum en studeerde er trompet/cornet, solfège en dirigeren. Hij is o.a. 26 jaar lid geweest van het Stafmuziekkorps van het Leger des Heils en was daarin 8 jaar de principal solo cornettist en de laatste 4 jaar de onder kapelmeester. Inmiddels is Henk dirigent van 3 orkesten, waaronder de Kaaskapel van Edam. Hij heeft met diverse orkesten, als solist en dirigent buitenlandse concerten gegeven in veel landen in Europa en in Canada en Amerika. In Nederland heeft hij optredens gehad met o.a. Lee Touwers, Mariska van Kolck, Trijntje Oosterhuis en Karin Bloemen.

 

Muzikanten gezocht

Zin in een hobby waar muziek in zit? De Kaaskapel Edam is altijd op zoek naar versterking. Kom eens vrijblijvend kijken en luisteren op de vrijdagavond tijdens de repetitie van 19.30 tot 21.30 of tijdens een optreden! Interesse? Bel Tine Vink 06 13973965 op werkdagen na 19.00 of Petra de Jong 06 30756609 op werktijden na 19.00.